Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Два немислими гръцки обрата, приказката на Астън Вила продължава, палачът на Лудогорец отпадна

[post-views]
Станаха ясни четвъртфиналистите в Лигата на конференциите

Осминафиналите приключиха и в третия по значимост турнир, организиран от УЕФА – Лига на конференциите. Видяхме много вълнуващи мачове, не малко голове, както и няколко драматични обрата в срещите-реванши, които определиха най-добрите осем, продължаващи напред.

От ранните мачове безспорно най-интересна за българските фенове бе срещата между ПАОК и Динамо (Загреб), като в нея паднаха цели шест гола и включително неутралният зрител остана доволен. Десподов и компания постигнаха геройски обрат, след като загубиха първия мач с 0:2 и сега прегазиха съперника с 5:1, като продължиха сред най-добрите осем в турнира с общ резултат 5:3.

В срещата между Фенербахче и Роял Юнион СЖ нещата изглеждаха предварително ясни, тъй като турците бяха спечелили първата среща с 3:0. Белгийците опитаха да дадат отпор и в крайна сметка стигнаха до минимален успех, който обаче не се оказа достатъчен и напуснаха турнира с общ резултат 1:3.

Финалистът в турнира от миналата година Фиорентина отново имаше главоболия срещу израелския Макаби (Хайфа), който трудно надви преди седмица с 4:3. Сега италианците стигнаха до равенство 1:1, което се оказа достатъчно и тази година да стигнат до напредналата фаза от турнира, продължавайки с общ резултат 5:4.

Междувременно отборът на Сервет, който се справи с тима на Лудогорец във фазата на плейофите от директните елиминации, този път нямаше късмет и не се пребори в гостуването си на Виктория (Пилзен). Швейцарците и чехите направиха новов нулево равенство, което бе последвано от две продължения по 15 минути. В тях отново не бе излъчен победител и в крайна сметка палачът на „орлите“ преклони глава, вкарвайки само веднъж от бялата точка и допускайки във вратата си три 11-метрови наказателни удари.

В късните мачове видяхме доста голове, като в един от тях видяхме фамозен обрат.

Сензацията в Англия от този сезон Астън Вила продължи да се вихри и на европейската сцена, където разби с 4:0 нидерландския Аякс, който през последните месеци показваше първите признаци на събуждане след кошмарната есен.

Брюж, който загуби злощастно в последните минути схватката срещу Молде, сега зашлеви звучен шамар на съперника с клаика у дома и продължи напред с общ резултат 4:2.

Този път Щурм (Грац) се представи значително по-достойно от първия двубой с Лил, който загуби с 0:3 и стигна до равенство 1:1 на френска земя, като напусна турнира с високо вдигната глава.

Немислимият обрат дойде в другия мач с гръцко участие. Там грандът от южната ни съседка Олимпиакос изненада всички и навакса пасив от 1:4 и спечели реванша срещу Макаби (Тел Авив) с 6:1 и то като гост.

Най-ново

Единична публикация

Избрани