Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Сливенските воини празнуват

[post-views]

VLUU L210  / Samsung L210Командващият на Съвместното командване на силите генерал-майор Любчо Тодоров, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев и командирът на в. ф. 22220 полковник Любомир Вачев връчиха награди на военнослужещи и цивилни служители по повод 65-годишнината от зачисляване на бойното знаме на военно формирование 22220.
Празникът беше повод в Града под Сините камъни да се срещнат бивши и настоящи командири и военнослужещи, служили в поделението, а също и командири на формирования от Сухопътните войски. Областните управители на Сливен – Димитър Сяров и на Русе – Стефко Бурджиев, изразиха своето уважение към празничното събитие на формированието, което е дислоцирано основно в Сливен и отделна част в Русе. Сливенският митрополит Йоаникий благослови присъстващите. В десетки поздравителни адреса бяха отправени благопожелания.
Последва тържествен марш, парадно преминаване на танкове Т-72, поднасяне на венци и цветя пред паметника на танкиста в района на формированието. В салона на драматичен театър „Стефан Киров“ беше прожектиран документалният филм „За желязото, стоманата и мощта“, посветен на 65 години от връчване бойно знаме на формированието и на 80-годишнината от създаването на танковите войски у нас.
Последвалият празничен концерт включваше изпълнения на Представителния ансамбъл на въоръжените сили и на Ансамбъл за народни песни и танци – Сливен. На площад „Хаджи Димитър“ аплодисменти получи атрактивният концерт на сборен оркестър, съставен от военните духови оркестри на в. ф. 22220 – Сливен, и в. ф. 34750 – Карлово. Заключителният и внушителен акорд на празника беше тържествената заря-проверка.

Валерия Тодорова

Най-ново

Единична публикация

Избрани