Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

„Програма 2020“ тръгва към МС и парламента

[post-views]

След задълбочена дискусия, с отчитане на мнението на членовете на Съвета по отбрана, чието редовно заседание се проведе под ръководството на министър Николай Ненчев, беше одобрен проектът на „Програма за развитие на отбранителните способности на Въоръжените сили на Република България 2020“. Предстои той да се подготви за съгласуване и да се внесе за решение в Министерския съвет, а след това за приемане от Народното събрание.
Документът отчита новите рискове и заплахи и е съобразен с финансовите възможности на страната. Програмата определя целите, приоритетите, както и основните намерения за модернизация на Въоръжените сили. Тя е част от програмата за управление на правителството в сектор „Отбрана“. На заседанието на Съвета по отбрана бяха представени  и проекти за инвестиционни разходи съгласно Националната програма „България в НАТО и Европейската отбрана 2020“. Отчетено беше, че в МО е извършена значителна работа за подобряване на проектното управление, изготвени са инвестиционни проекти с необходимата прецизност и пълнота съгласно изискванията на стандартите на НАТО. Дадени са указания за доработване на проектите в кратки срокове.
Министърът на отбраната Николай Ненчев даде указания и определи срокове за привеждане в изпълнение на Решение на Министерския съвет №308/18.05.2013 г., отнасящо се до структурите на Министерството на отбраната в Постоянната делегация на Република България в НАТО.

(БА)

Най-ново

Единична публикация

Избрани