Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Армията в настъпление на три фронта срещу COVID-19

[post-views]
Армията в настъпление на три фронта срещу COVID-19

VMA-2Военно-служещите са сред първите, които ще бъдат ваксинирани
Военнослужещи от различни военни формирования в страната се включиха в борбата срещу COVID-19, съобщиха от МО. Армията воюва на три фронта срещу коронавируса – чрез дейността на ВМА, даряването на кръвна плазма от воините и практическото участие на бойци в помощ-
та за медиците. 
Петте военни болници – в София, Варна, Пловдив, Плевен и Сливен, са подсилени с екипи за дезинфекция на лечебните заведения, а в столицата – и с дейности в Лабораторията по вирусология. Десетки са военнослужещите, преборили коварното заболяване, които даряват реконвалесцентна плазма в Кръвния център на ВМА, за да помогнат и на други да живеят.
Втора група от 40 воини се включи от 30 ноември в помощ на медиците от болниците в състава на ВМА в битката срещу COVID-19. Част от тях са придобили умения в курсовете за бойни санитари във ВМА. 
Военномедицинската академия и „Пирогов” ще се заемат с част от първите ваксинации срещу COVID-19 у нас, стана ясно след правителственото заседание в сряда. ВМА разполага и с фризери за съхраняване на ваксините. Първата вълна от ваксинацията срещу COVID-19 ще обхване рисковите групи. В този кръг влизат лекари, учители, полицаи, военнослужещи, хронично болни, пенсионери.   

Най-ново

Единична публикация

Избрани