Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Индивидуална защита на бойното поле

[post-views]
Индивидуална защита на бойното поле

Скандинавската компания SES Group подписа споразумение за защитни маски с шведската администрация за предпазни средства. Съгласно споразумението маските ще бъдат произвеждани в Швеция. Новите защитни маски освен че са противогазови, ще имат защита и срещу силни слънчеви лъчи и лазери. Маската е известна под наименованието Face Shield 90. Тъй като производството е в Швеция, документацията ще бъде използвана за реализиране на допълнителни количества от продукта за граждански цели.
На първо място задачата е да се задоволят потребностите на армията.
Индийската компания MKU, специализирана в производството на средства за индивидуална защита на войника, извади на пазара суперлеката каска Kavro HCH-114T. Каската е разработена по най-иновативната технология в бранша Macromatrix. По тази технология се използват интелигентни материали и техники, за да се гарантира безопасността на главата на боеца. В основата на технологията е кевларът.

Каската тежи само 850 г и върху нея могат да се интегрират прибори за наблюдение, прицел и нощно виждане. Тя издържа на удари от куршуми на автоматично оръжие като автомат „Калашников“, парчета от ракети, снаряди и гранати, изобщо на опасни късове, движещи се със скорост над 720 м/сек.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Михаил Григоров

Най-ново

Единична публикация

Избрани