Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Към момента МВнР не е информирано официално от Русия за задържан българин, имащ и украинско гражданство

[post-views]
Министерството на външните работи препоръчва на българските граждани, посещаващи Грузия, да избягват големи събирания и демонстрации

Към момента Министерството на външните работи не е информирано официално от Русия за задържан българин, който има и украинско гражданство, каквито съобщения се появиха в руски медии, се съобщава на сайта на външното министерство.

На 28-и април посолството ни в Москва е поискало с вербална нота до руското министерство на външните работи да бъде изяснено и съобщено местонахождението на гражданина, за когото руски медии твърдят, че е задържан в Русия по разследване за доставка на взривни вещества.

По непотвърдена информация българинът е изчезнал в края на април. Дипломатическата ни  мисия е в контакт с близките му и е готова да им окаже съдействие.

От ведомството припомнят, че българинът е пребивавал в Русия като украински гражданин с украинския си паспорт. България продължава да следи случая и в зависимост от развитието на ситуацията има готовност да реагира според възможностите си.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани