Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

548 ще са иновативните училища през новата учебна година

[post-views]
МОН с нови правила за матурите

548 ще са иновативните училища през новата учебна година, което е с 6 повече от миналата, съобщават от Министерството на образованието и науката. Учебните заведения, които имат статут на иновативни, разработват и въвеждат нови методи на преподаване, внедряват иновативни елементи в организацията и съдържанието на обучението и усъвършенстват своето управление.

В публикувания за обществено обсъждане списък с иновативни училища влизат учебни заведения от 192 населени места от всички 28 области в страната. 

Иновативните процеси в този тип училища се въвеждат в продължение на четири години, като за всяка учебна година са описани конкретно етапите на напредъка и резултатите, които подлежат на мониторинг. В тях са определени целите и идеите, свързани с личностното, интелектуалното и емоционалното развитие на учениците.

Общо 252 проекта са оценени от Комисията за иновативните училища, в която участват психолози, социолози, педагогически специалисти, представители на научната общност, лица с доказан опит в областта на образованието, науката и технологиите.

69 училища, които през настоящата учебна година не са били иновативни, сега имат одобрени проекти, посочват още от МОН.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани