Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Депутатите избраха състава на 25-те постоянни парламентарни комисии

[post-views]
Депутатите избраха състава на 25-те постоянни парламентарни комисии

Депутатите избраха състава на 25-те постоянни парламентарни комисии. За да могат те да заработят, по-рано днес беше прието допълнение към правилника, според което заседание на комисия ще може да бъде ръководено и от неин член, определен от председателя на парламента Росен Желязков:

„За ръководещ заседанието на комисия ще бъде определен неин член при спазване на следните критерии в низходящ ред: член на комисията, който в 48-ото Народно събрание е бил неин председател. Ако в новия състав на комисията бившият председател не е неин член и/или не е народен представител, за ръководещ заседанието ще бъде определен народен представител от същата парламентарна група. Заседанията на Комисията по превенция и противодействие на корупцията до избора на ръководство ще бъдат ръководени от член на комисията от парламентарната група „Има такъв народ“, посочи Желязков.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов няма да членува в нито една комисия.

Съпредседателите на ПП-ДБ обаче ще участват в няколко – Асен Василев – в комисиите по бюджет и по европейските въпроси, Кирил Петков и Христо Иванов в комисията по външна политика, като Иванов ще бъде член и на Комисията по отбрана, Атанас Атанасов – в комисиите по вътрешна сигурност и контрол над службите.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ е включен в състава на комисиите по конституционни въпроси и вътрешна сигурност,  лидерът на БСП Коренилия Нинова – в комисиите по контрол над службите и по социална политика, а лидерът на Възраждане Костадин Костадинов – в комисиите по култура и българите в чужбина.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани