Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Заместник главният прокурор Борислав Сарафов няма да подава оставка

[post-views]
Установено е лицето, извършило хакерската атака срещу български правителствени сайтове, съобщи зам.-главният прокурор Борислав Сарафов

Заместник главният прокурор Борислав Сарафов няма да подава оставка. Тя му беше поискана днес от ПП-ДБ заради, „тежки съмнения“ в обективността на разследването по случая с експлозията до колата с главния прокурор Иван Гешев.

Пред БНР Сарафов обясни защо в първите часове след инцидента с автомобила на главния прокурор, е казал, че „само една случайност е спасила както главният прокурор и семейството му, така и редица случайни хора“:

„В този смисъл искрено съжалявам, ако съм внесъл объркване, но аз мисля, че тази информация също така не беше изнесена първо от мен. Ако не се лъжа, някои от медиите изнесоха предварително такава информация“, отговори Сарафов.

Това означава, че всъщност вие сте препредал информация за онова, което се е случило, която сте получил опосредствено, така ли да ви разбирам?

„Не, аз разговарях с господин Гешев веднага след инцидента и той единствено каза, че е притеснен за децата си, което е съвсем нормално и разбираемо. Може би съм разбрал погрешно думите му, че са се возили в колата, макар че той, чисто човешки изрази загриженост за себе си и за семейството си. Аз бих постъпил по същия начин. Аз също бих бил загрижен за семейството си на първо място, независимо дали инцидентът е насочен към мен“.

Тоест лоша интерпретация или подвеждане от страна на главния прокурор, така ли?

„Може би аз погрешно съм разбрал неговите думи“, отговори Борислав Сарафов.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани