Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Министър Кондов: Свидетели сме на опити на заглушаване на македонските българи

[post-views]
Министър Кондов: Свидетели сме на опити на заглушаване на македонските българи

Служебният министър на външните работи Иван Кондов коментира случая с недопускането на евродепутата Андрей Ковачев и други българи в Република Северна Македония, като отбеляза, че ставаме свидетели на опити на заглушаване на македонските българи.

На 6 май Андрей Ковачев, д-р Милен Врабевски и няколко други граждани са били спрени и не са били допуснати в РСМ. Мемориалът в Ново село е едно от 4-те военни гробища. В него почиват български воини. Това честване е традиционно, досега не е имало проблеми. Те фигурират в забранителен списък, МВнР е в процес да уведоми институциите в ЕС.

Свидетели сме на опити на заглушаване на македонските българи. Това заяви министър Кондов, цитиран от БГНЕС. Той отбеляза и липсата на изпълнение на поетите ангажименти от страна на РСМ.

„Доколкото аз знам, това са били членове на охраната, шофьорът“, каза служебният външен министър по отношение на другите трима души, които не са допуснати в РСМ на 6 май. Кондов подчерта, че посланикът на РСМ няма отговор какви са критериите за включването в черните списъци на българите и недопускането им в страната.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани