Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Да се запушат и дупките в мозъците

[post-views]

mihail_grigorovДа тръгнеш от София, да минеш през Бургас и да стигнеш да разклона на Тагаревското ханче над Средец, без да видиш нито една дупка на пътя, това е нещо, което никога не е било. Ханчето е на около петнайсет километра от Средец (бившето Грудово) и дотам пътят е чисто нов. Той е такъв и от Средец до Бургас. И е така чак до Елхово. От София до Тагаревското ханче са около 450 км.
По цялото протежение на магистрала „Тракия“ от двете страни се редуват безкрайните цветни килими – зелени, жълти – на обработените огромни площи, изникват правите редици на нови овощни градини  и лозя, изградени по най-модерните технологии. Личи си. 
Пътят от Бургас до Средец е ограден от една кипнала пролетна зеленина и не ти се иска да свършва. В Дебелт зеленината се отдръпва и отдясно се възправя чисто новият археологически комплекс, посветен на античния и средновековен Деултум. 
А влезеш ли в Странджа, след Средец, настава някаква тишина. Тук магията на дърветата, зеленината и тревите е осезаема като полъх. 
Да, обаче има едни хора, за които сиренето е винаги скъпо и пътищата са винаги с дупки. И това навежда на мисълта, че дупките са в мозъците им и те не искат да си ги запушат. А трябва.  

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Михаил Григоров

Най-ново

Единична публикация

Избрани