Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Три дни „Концерти с дрескод“ през юни

[post-views]

Spravochna_1_Bezplatni_concerti_decaНяколко безплатни образователни концерта за деца навръх ваканцията организират елитният „София квартет“ и Фондация за българска литература. Три дни пред Народен театър „Иван Вазов“ от 17 ч деца и родители ще се потопят в света на класиците. Актрисата Диана Герова “ще съживи” историите на композиторите. Специални изненади ще има за най-любознателните. А от най-големия детски център на Балканите, Fun Ring Park, малчуганите ще получат безплатни талони за игра.
Проектът е финансиран по Програма „Култура“ на Столична община.
Облечете официални дрехи и зашийте усмивките си на лицето, призовават от квартета. 
На 8 юни програмата е с произведения на Хайдн, Моцарт, Шуберт, на 15-и – на Бетовен и Менделсон, а на 16-и – валсове, танга и евъргрийни на Щраус, Пиацола, Гардел, Кол Портър и др.
В началото това е радиоквартет към БНР, в който през годините са свирили Димо Димов, Ангел Станков и други класни инструменталисти. Днес го обновяват цигуларите Стоимен Пеев и Йордан Димитров, виолончелистът Любомир Ников и доайенът на състава – виолончелистът Валентин Геров. В традицията ни на квартетното изкуство съставът се приема като наследник на квартетите „Аврамов” и „Димов”. 

Най-ново

Виж още

Избрани